Informatie Tulp Festival

Info

Waar

Het Tulp Festival speelt zich af op meer dan 85 locaties in de openbare ruimte van Amsterdam, in tuinen van musea en hotels en bij markante gebouwen in de Stadsdelen Centrum, Noord, Oost, West, Nieuw-West, Zuid en Zuidoost. De openbare ruimte is uiteraard vrij toegankelijk, voor sommige tuinen van musea gelden de normale toegangstarieven.

bekijk de locaties

Hoe

Wandel of fiets langs parken en pleinen, straten en grachten, tuinen en perken waar tulpen in de volle grond staan, of in fraaie, grote potten. Laat je verleiden door de explosie van soorten en kleuren en inspireren tot het planten van tulpen komend najaar. Kijk op de plattegrond of in de Informatiegids en bepaal je eigen route.  

informatiegids

Voor iedere Amsterdammer een tulp

Tulp Festival verbindt

Tulp Festival verbindt de stadsdelen, bedrijven, bewoners en bezoekers. Initiatiefnemer van het Tulp Festival is tuinontwerper Saskia Albrecht. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen, met als motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’. Voor iedere Amsterdammer een tulp betekent ook van iedere Amsterdammer een tulp. Scholieren, bedrijven, winkeliers, hotels, musea en stadsdelen planten in het najaar bollen; bewoners worden aangemoedigd ook mee te doen om het Amsterdamse straatbeeld op te fleuren met tulpen. Tulp Festival nodigt uit tot een verrassende ontdekkingstocht, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert en met het immer groeiende inwonertal (nu ca. 850.000) nog veel nieuwe tulpenlocaties zal weten te veroveren.

informatiegids

Plantdag

Voor elke editie van het Tulp Festival worden tulpenbollen in de grond gezet of in potten opgekweekt. Sinds 2015 organiseert Tulp Festival Amsterdam jaarlijks in oktober een ‘Tulpen Plantdag’ in het Vondelpark. Daarmee is een traditie in gang gezet waar belangenorganisaties, scholen, bedrijven en vrijwilligers met plezier een bijdrage aan leveren. Onder het motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’ wordt de Tulpen Plantdag nu uitgebreid naar meer locaties in de stad. Doe mee aan de actie ‘Plant een tulpenbol voor jou en mij’. Doneer een bedrag voor het planten van tulpenbollen in de stad en help ons het doel te bereiken van 850.000 tulpen in Amsterdam.

DONEER