Informatie Tulp Festival

Info

Waar

Tulp Festival Amsterdam brengt een saluut aan het voorjaar en zet de hoofdstad gedurende de hele maand april in bloei. Tienduizenden tulpen geven kleur aan het vroege voorjaar in de stad. Fleurige rijen kuipen en schalen met tulpen verlevendigen (woon)straten, pleinen en winkelcentra. In de loop van april bloeien de tulpen in de volle grond in parken en tuinen van musea en hotels. Voor het eerst hebben bewoners ook tulpen geplant in hun geveltuintjes of rond bomen in hun straat.

Bekijk de locaties

Hoe

Nu we in het coronajaar massaal aan de wandel zijn gegaan, biedt het Tulp Festival inspiratie voor een verrassend ommetje in de eigen buurt of ander stadsdeel. Laat je verleiden door de explosie van soorten en kleuren in het Centrum, Noord, West, Oost, Zuid en Zuidoost. Maak foto’s en deel die via social media en tag @TulpFestivalAmsterdam op Facebook of gebruik de hashtag #Tulpfestival2021; #Tulpfestival #Amsterdam #tulpeninamsterdam. Kijk op de plattegrond waar de tulpen nu bloeien.

Plattegrond

Voor iedere Amsterdammer een tulp

Tulp Festival verbindt

Tulp Festival verbindt de stadsdelen, bedrijven, bewoners en bezoekers. Initiatiefnemer van het Tulp Festival is tuinontwerper Saskia Albrecht. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen, met als motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’. Vóór iedere Amsterdammer een tulp betekent ook ván iedere Amsterdammer een tulp. Scholieren, bedrijven, winkeliers, hotels, musea en stadsdelen planten in het najaar bollen; bewoners worden aangemoedigd ook mee te doen om het Amsterdamse straatbeeld op te fleuren met tulpen. Tulp Festival nodigt uit tot een verrassende ontdekkingstocht, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert.

Locaties

Plantdag

Voor elke editie van het Tulp Festival worden tulpenbollen in de grond gezet of in kuipen opgekweekt. Sinds 2015 organiseert Tulp Festival Amsterdam jaarlijks in oktober een ‘Tulpen Plantdag’ in het Vondelpark. Daarmee is een traditie in gang gezet waar belangenorganisaties, scholen, bedrijven en vrijwilligers met plezier een bijdrage aan leveren. Onder het motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’ wordt de Tulpen Plantdagen nu ook gepromoot onder bewoners door middel van een Geveltuinenactie. Doe mee aan de actie ‘Plant een tulpenbol voor jou en mij’. Doneer een bedrag voor het planten van tulpenbollen in de stad en help ons het doel te bereiken van 880.000 tulpen in Amsterdam.

DONEER