Informatie Tulp Festival

Info

Waar

Tulp Festival Amsterdam brengt een saluut aan het voorjaar en zet de hoofdstad gedurende de hele maand april in bloei. Tienduizenden tulpen geven kleur aan het vroege voorjaar in de stad. Fleurige rijen kuipen en schalen met tulpen verlevendigen woon- en winkelstraten, pleinen en winkelcentra van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West. In de loop van april bloeien de tulpen in de volle grond in parken en tuinen van musea en hotels.

In tien buurttuinen plantten bewoners in november tulpenmengsels voor een kleurrijk voorjaar in hun eigen buurt.

Bekijk de locaties

Hoe

Tulp Festival Amsterdam biedt elk jaar inspiratie voor een verrassend ommetje in de eigen buurt of ander stadsdeel. Laat je in april verleiden door de explosie van soorten en kleuren tulpen in het Centrum, Noord, West en Nieuw-West, Oost, Zuid en Zuidoost. Maak foto’s en deel die via social media en tag @TulpFestivalAmsterdam op Facebook en Instagram of gebruik de hashtag #Tulpfestival2024; #Tulpfestival #Amsterdam #Tulpfestivalamsterdam #tulpeninamsterdam #eentulpvooriedereamsterdammer. Vanaf medio maart 2024 staan de bloeilocaties op de plattegrond vermeld.

Plattegrond

Voor iedere Amsterdammer een tulp

Tulp Festival verbindt

Tulp Festival verbindt de stadsdelen, bedrijven, bewoners en bezoekers. Initiatiefnemer van het Tulp Festival is tuinontwerper Saskia Albrecht. Het is haar ambitie de tulp weer in het Amsterdamse straatbeeld terug te brengen, met als motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’. Vóór iedere Amsterdammer een tulp betekent ook ván iedere Amsterdammer een tulp. Scholieren, bedrijven, winkeliers, hotels, musea en stadsdelen planten in het najaar bollen; bewoners worden aangemoedigd ook mee te doen om het Amsterdamse straatbeeld op te fleuren met tulpen. Tulp Festival nodigt uit tot een verrassende ontdekkingstocht, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert.

Locaties

Plantdag

Voor elke editie van het Tulp Festival worden tulpenbollen in de grond gezet of in kuipen opgekweekt. Sinds 2015 organiseert Tulp Festival Amsterdam jaarlijks in oktober een ‘Tulpen Plantdag’ in het Vondelpark. Daarmee is een traditie in gang gezet waar belangenorganisaties, scholen, bedrijven en vrijwilligers met plezier een bijdrage aan leveren. Onder het motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’ worden de Tulpen Plantdagen ook gepromoot onder bewoners door middel van een buurttuinenactie. Doe mee aan de actie ‘Plant een tulpenbol voor jou en mij’. Doneer een bedrag voor het planten van tulpenbollen in de stad en help ons het doel te bereiken van een hoofdstad vol tulpen in de maand april.

DONEER